Natuurpad 't Goy

Natuurpad
een wandeling met aandacht voor natuur, landschap en cultuurhistorie

uitgeverijStichting Veldstudie Hei- en Boeicop

De gemeente Houten ligt in het rivierengebied van de Kromme Rijn en de Lek. Je kunt er wandelen door twee heel verschillende landschappen. Rond dorp 't Goy tref je talloze fruitboomgaarden die in het voorjaar uitbundig bloeien. Vanwege de hoge ligging heeft dit gebied een rijk cultuurhistorisch verleden. Sporen daarvan zie je op verschillende plekken terug in het landschap. Het gebied rond Schalkwijk is pas zo'n duizend jaar geleden bewoonbaar gemaakt. Nu liggen er weilanden en graast er vee, maar ooit was het hier ÚÚn groot ondoordringbaar moeras. De natuur verrast je op beide locaties met bijzondere planten en dieren, die aangepast zijn aan de drogere respectievelijk de nattere leefomstandigheden.
Met deze wandelroute wil de gemeente haar bewoners en de wandelaar van daarbuiten verleiden om op een (ont)spannende manier kennis te maken met de rijke natuur en cultuur van het buitengebied. Voor bezoekers bieden de natuurpaden een aantrekkelijke mogelijkheid om de streek te verkennen.

Het boekje bevat een beschrijving van het natuurpad, suggesties voor doe-activiteiten (herkennen van boombladeren, vogels en binnenvaartschepen), een kaartje met ingetekende route en achtergrondinformatie over de streek.

Het natuurpad is een rondwandeling van 12 km. Naar keuze is de route te splitsen in een traject van 4,5 km en 7,5 km.

Het boekje is verkrijgbaar bij het Woon-Informatiecentrum te Houten (tel. 030-6392800), VVV's en de boekhandels in de regio. Prijs: 3 euro.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info