Nederlands Kustpad deel 2

Nederlands Kustpad deel 2
Zuid-Holland - Noord-Holland, wandelen door de Hollandse duinen

uitgeverijWandelnet
ISBN9789071068898

Het Nederlands Kustpad deel 2 (Zuid-Holland en Noord- Holland) vormt samen met deel 1 (Zeeland en Zuid-Holland) en deel 3 (Groningen en Friesland) het langst aaneengesloten wandelpad van Nederland met in totaal 725 km. In de Kop van Noord-Holland maakt de route ook deel uit van het wandelnetwerk Waddenwandelen.

De Nederlandse kust heeft de wandelaar veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliŽf, veel onverharde paden, weinig hinder van grote wegen en uiteraard de zee altijd binnen handbereik. De kust is een boeiend thema. Eeuwenlang werd de zee als bedreigend ervaren en waagden alleen vissers zich op zee. Geleidelijk kregen de Hollanders de kust onder controle.

De Hollandse duinen zijn tot op vandaag vooral natuur gebleven en dat zie je bij het lopen van het Nederlands Kustpad. Blanke toppen worden afgewisseld door groene duinvalleien en geurig dennenbos. Aan de duinrand passeer je mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. Zo nu en dan pik je een eindje strand mee. Maar je loopt ook over de boulevards van Katwijk en Egmond. In Den Haag laat de route je een fraaie mix zien van stadsparken en paleizen en in Haarlem kom je door de bekende hofjes.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info