Nieuwe Veldgids Dagvlinders

Nieuwe Veldgids Dagvlinders
auteurI. Wynhoff, C. van Swaay, K. Veling, A. Vliegenthart
uitgeverijKNNV Uitgeverij i.s.m. De Vlinderstichting
ISBN9789050112925

De Nieuwe Veldgids Dagvlinders is de meest complete gids van de vlinders van Noordwest Europa en een volledig herziene versie van de succes­volle Veldgids Dagvlinders. Met nieuwe informatie en extra foto’s is deze uitge­breide herdruk actueler dan ooit. Deze gids is gemakke­lijk in het gebruik, overzichtelijk ingedeeld, en: een lust om in te bladeren.

Bijna iedereen kent wel het koolwitje, en sommigen misschien de dagpauwoog. In Nederland fladderen echter nog zo’n 50 soorten dagvlinders rond, en in Noordwest-Europa maar liefst 150. Veel vlindersoorten zijn in ons land zeldzaam geworden, zoals de zilveren maan. Het pimpernelblauwtje was uitgestorven en is opnieuw geïntroduceerd; de grote vuurvlinder komt alleen in Noordwest Overijssel en Zuid Friesland voor. Deze en vele andere dagvlindersoorten, zeldzaam en algemeen, zijn bijeengebracht in één handzame gids, die nu nóg aantrekkelijker en actueler is dan zijn voorganger.

De Nieuwe Veldgids Dagvlinders biedt een schat aan praktische informatie waarmee soorten gemakkelijk op naam te brengen zijn. Handige determinatietabellen leiden eerst tot familie- en dan tot soortsniveau. Van de boven- en onderkant van elke vlinder zijn duidelijke afbeeldingen opgenomen, waar nodig met opvallende kenmerken extra uitvergroot. Ook bevat de gids kleurenfoto’s uit de vrije natuur, en - van soorten waarvoor dat nuttig is - ook foto’s van eitjes, rupsen en poppen.

De Nieuwe Veldgids Dagvlinders heeft een overzichtelijke opmaak met twee pagina’s per soort. Naast de afbeeldingen en verspreidingskaartjes biedt de gids bondige informatie over uiterlijke kenmerken, vliegtijd, voorkomen, waardplanten en zeldzaamheid. De auteurs, ervaren medewerkers van de Vlinderstichting, geven bovendien talloze handreikingen voor het op naam brengen van moeilijke soorten.

Met deze gids kan iedereen – specialist en amateur – vlot en succesvol dagvlinders determineren.

328 p., 12,5 x 21 cm, genaaid gebonden, full colour met meer dan 300 foto’s

prijs: € 34,95

bron: informatie van de uitgever

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info