Noord-Hollandpad

Noord-Hollandpad
Van Texel naar Het Gooi

auteurVladimir Mars en Marcia van Bijnen
uitgeverijUitgeverij Open kaart
ISBN9789075437430

De wandelgids beschrijft een meerdaagse, 270 km lange pad tussen Texel en 't Gooi verdeeld over 13 etappes van 14 tot 28 km. Alle etappes zijn in beide richtingen beschreven met nadruk op landschappelijke en cultuurhistorische achtergronden. Het Noord-Hollandpad is gemarkeerd. De gids voegt hier topografische routekaarten, informatie over openbaar vervoer, eten, drinken en slapen aan toe.

Het Noord-Hollandpad biedt de wandelliefhebber een scala aan landschappen en ontvouwt zich onderweg als een dwarsdoorsnede van de provincie in het onthaastende tempo van 4 kilometer per uur. Grasdijken op Texel, wierdijken op Wieringen, bollenvelden in De Kop, kanaaldijken in West-Friesland, veenweiden in Laag-Holland, forten in de Stelling van Amsterdam, buitenplaatsen langs de Amstel, Angstel, Vecht en Ankeveense Plassen. En tot slot krijgen de gebruikers van het pad landgoedbossen en heidevelden in 't Gooi voorgeschoteld.

Een nieuw fenomeen onderweg wordt gevormd door de Ambassadeurs van het Noord-Hollandpad die de route extra aantrekkelijk maken voor de wandelaars. Deze Ambassadeurs zijn op elke etappe te vinden: een bezoekje of omloopje waard. Voor de lekkerste paling, de sfeervolste Bed & Breakfast, een wandelarrangement met rugzakvervoer of een verhaal met plaatjes van vroeger.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info