Ourthevallei en Sentier du Nord

Ourthevallei en Sentier du Nord
Wandelgids Topogids GR 57

uitgeverijGrote Routepaden
ISBN9782930488073

Duidelijke wandelgids met een routebeschrijving en kaartmateriaal. Praktische info over overnachten is wat beperkt, veelal via websites of de Belgische vereniging Grote Routepaden te verkrijgen.

1ste deel : De Luikse agglomeratie

De GR 57 takt in Barchon af van zijn grote broer, de GR 5, en daalt af naar de Luikse agglomeratie, waar hij een tijdje langs de Maasoever loopt.

2de deel : Het pad van de Ourthe

In Angleur, waar de Ourthe uitmondt in de Maas, trekt de GR 57 zich omhoog naar de beboste hoogte van Sart-Tilman, blijft een tijdje op hoogte en daalt dan af naar de mooie Ourthe in Esneux, waar ook de GR 576 komt. Na Esneux gaan we weer op en neer tot in Poulseur. We zijn nu in de Condroz en doorkruisen verder een toeristische streek met gekende dorpen en stadjes als Comblain-au-pont, Hamoir, Durbuy, Bomal, Hotton. Vanaf La Roche trekt de GR 57 de Ardennen in, de vallei versmalt en de Ourthe meandert sterk door het rotsachtige landschap.
We bereiken Nisramont, waar de twee Ourthes samenkomen. Wat verder stappen we door het mooie Houffalize, waar de Ourthe nog slechts een kabbelende beek is. Uiteindelijk bereiken we het station van Gouvy, meteen het eindpunt op Belgisch grondgebied van de GR 57.

3de deel : De Oesling en het Gutland

De GR 57 zet zijn weg verder in Luxemburg op zoek naar de Sūre. De Ardennen heten hier : de Oesling en vanaf Troisvierges loopt de GR 57 samen met “le sentier du Nord”, bewegwijzerd met een gele ruit. Hier dus geen wit-rode streepjes meer. Clervaux is prachtig en goed te zien vanuit de hoogte. Het gaat verder op en neer in de vallei van de Clerf; later wordt de Wiltz onze leidraad, tot dit riviertje ten noorden van Bourscheid uitmondt in de Sūre.
De GR 57 slingert hier weg en weer op de meanders van de Sūre, die uiteindelijk wat tot rust komt in Diekirch. Hier krijgt onze GR 57 weer aansluiting met het internationale pad GR 5, waarvan ze afgetakt was in Barchon (Luik). Op naar de Riviera !

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info