Parels van Staatbosbeheer

Parels van Staatbosbeheer
uitgeverijCapitool
ISBN9789000301317

In deze Capitoolgids worden 60 cultuurhistorische Parels van Staatsbosbeheer uitvoerig getoond en beschreven. Elke parel wordt weergegeven door middel van een prachtige tekening en mooie foto's. Veel mensen kennen de natuur en cultuurhistorische achtergronden van gebieden en de daarop liggende gebouwen niet meer. Parels van Staatsbosbeheer gaat hier in woord en beeld uitvoerig op in.

In de Capitoolgids worden de 60 mooiste cultuurhistorische parels van Staatsbosbeheer uitvoerig getoond en beschreven. Kastelen, forten, molens en eendenkooien zijn wel bij iedereen bekend. Maar wist u dat Staatsbosbeheer ook een 19e eeuwse spoorweg, een prehistorische vuursteenmijn en een stuk van de Atlantikwall in beheer heeft?

Veel mensen kennen de natuur- en cultuurhistorische achtergronden van gebieden en de daarop liggende gebouwen niet meer. En dat is jammer want in veel natuurgebieden ligt een boeiend verhaal verborgen. Al sinds de oertijd hebben mensen hun sporen achtergelaten in het landschap. Duizenden jaren van wonen, werken en begraven, van verdedigen en oorlogvoeren hebben Nederland gevormd tot wat het nu is. De Capitoolgids neemt de lezer mee voor een reis door de tijd en vertelt alles over de sporen van het verleden in het landschap. Uiteraard worden de bijzondere dieren en planten die er voorkomen niet vergeten. Handige toeristische informatie maakt de gids compleet.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info