Peerkepad II

Peerkepad II
Van Tilbrg naar Wittem v.v.

auteurHenk Erinkveld, Nan Paffen, Paul Spapens, Jan Stads en Jelle Wind
uitgeverijRedemptoristen Wittem en Pix4Profs Uitgeverij
ISBN9789460320408

Het PeerkePad is zowel een wandelroute als een fietsroute tussen het Limburgse dorpje Wittem en de Brabantse stad Tilburg.

PeerkePad II is een vervolg op het wandelboek. De uitgave bevat naast een geactualiseerde wandelroute ook een fietsroute van ruim 300 km die een zwierige 'acht' maakt tussen de twee plaatsen, waarbij de kloosters van Koningshoeven, Postel, Achelse Kluis en Kapel In 't Zand (Roermond) worden aangedaan.

In PeerkePad klinkt de naam door van Peerke Donders. Hij werd in 1809 in Tilburg geboren en overleed in 1887 in Suriname. In deze Nederlandse kolonie werkte Peerke Donders 27 jaar onder de melaatsen. In 1982 werd hij zalig verklaard. Hij wordt gezien als de patroon van de mondialisering. In 1866 trad Peerke Donders toe tot de redemptoristen. De hoofdvestiging van deze congregatie in Nederland is Wittem, waar een heilige medebroeder van Peerke wordt vereerd: Gerardus Majella. Beider levensverhalen vertonen frappante gelijkenis met elkaar, en met een pelgrimsroute tussen beide heiligdommen wordt deze verwantschap tot uitdrukking gebracht.

De 160 km wandelroute voert door de verrassend mooie bos- en weidegebieden van de Brabantse en (Belgisch-)Limburgse Kempen, door de Maasvallei en het Limburgse Heuvelland. De route kan zowel noord- als zuidwaarts bewandeld worden en is verdeeld in zeven dagetappes.

Het 258 pagina's tellende wandel- en fietsboek PeerkePad II geeft een duidelijke routebeschrijving, uitgebreide achtergrondinformatie over het religieus erfgoed langs de route en teksten in overweging voor pelgrimerende wandelaars en fietsers onderweg. Aan de hand van dit boek kan men de pelgrimstocht op eigen gelegenheid maken. Elk jaar worden ook groepstochten georganiseerd.

Meer informatie www.peerkepad.nl

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info