Pelgrimswandelingen in Limburg

Pelgrimswandelingen in Limburg
auteurStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
uitgeverijuitgeverij Tic
ISBN9789078407225

Wandelen met een plus. Zo noemen de mensen van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden het wandelen met een doel: vanuit een plaats waar een heilige wordt vereerd met een hoop extra informatie voor onderweg en enkele momenten van bezinning.

In Limburg zijn er een groot aantal plaatsen bedevaartsoord geworden. De meeste in de vorige eeuw, andere zijn van veel ouder datum. Maar ook recentelijk zijn er een paar plaatsen bijgekomen. De meeste liggen in landelijke gebieden. Dat wil zeggen dat er prachtige wandelingen te maken zijn. Wandelingen met een plus dus.

In dit boekje zijn de 16 mooiste wandelingen rondom de Limburgse bedevaartsoorden beschreven door de ervaren gidsen van de inmiddels 12Ż jaar oude stichting. In de loop der jaren hebben zij deze wandelingen uitgezet en er prachtige foto's bij gemaakt.

De wandelroutes in deze gids lopen langs De Smakt in Venray, Tienray, Genooy in Venlo, Steyl, Kapel in ĺt Zand in Roermond, Thorn, Echt, Sittard, Munstergeleen, Houthem-Sint Gerlach, Meerssen, Wittem, Simpelveld, Holset, Noorbeek en Maastricht. De wandelingen zijn tussen de 8 en 17 kilometer lang.

In de inleiding worden de heiligenlevens kort beschreven en de speciale band die ze hebben met de plaats waar de wandeling plaatsvindt. In de wandelbeschrijving zijn vaak nog de nodige weetjes opgenomen. Voor de wandelaar die graag door fraaie natuur loopt en ge´nteresseerd is in historische en religieuze achtergronden.

Prijs: 9,90 euro

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info