Plantenkijk/wandelgids van Nederland

Plantenkijk/wandelgids van Nederland
auteurTon Denters
uitgeverijFontaine Uitgevers
ISBN9789059562974

Nederland telt maar liefst 1600 wilde plantensoorten. Meestal is daarvan maar een fractie te zien: ze staan op onbereikbare plaatsen of in afgesloten natuurterreinen, of bloeien op tijden die je niet verwacht. Juist deze soorten, vaak de parels van de Nederlandse flora, worden in de Plantenkijk/wandelgids van Nederland ontsloten.

Ook de bijzondere verscheidenheid van onze flora, die in ieder landsdeel zijn eigen karakter heeft, wordt getoond. In 28 wandel- en fietstochten worden de verschillen duidelijk.

Heel Nederland komt aan bod: van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg, en ook de stadsflora van Amsterdam schittert in deze gids.
 • 28 botanische wandeltochten met 560 kijkpunten
 • alle tochten met routekaarten en beschrijvingen
 • 140 markante soorten met foto en beste kijkplek
 • eerste gids waarin soorten ook met GPS terug te vinden zijn


 • Ton Denters heeft al sinds zijn jeugd de Nederlandse flora als passie. Hij werkte aan het Nationaal Herbarium en voor Floron. Hij is de auteur van succesvolle boeken, waaronder Van muurbloem tot straatmadelief en Stadsplanten.

  bron: tekst van de uitgever

  De uitgever heeft een aantal wandelingen uit het boek beschikbaar gesteld. Bij aanschaf van het boek zijn alle wandelkaarten op internet beschikbaar.

  Deel deze pagina

  facebook twitter pinterest instagram

  Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
  Accepteren

  Meer info