Schapedriftwandelroute

Schapedriftwandelroute
Stichting NMP Ermelo

uitgeverijStichting Natuur- & MilieuPlatform Ermelo (NMP)

Bestel op Wandelzoekpagina

In het boekje wordt de bestaande lichtblauwe paaltjesroute ronde de schaapskooi op de de Ermelose Heide beschreven. Deze route is in 2005 opnieuw uitgezet. In de 24 oagina's tellende brochure staat natuur- en cultuurhistorische achtergrondinformatie over de Ermelose Heide, het naastliggende bosgebied en de functie van de schaapskudde.

De wandeling begint en eindigt bij het bezoekerscentrum Ermelosche Heide (bij de schaapskooi aan de Postweg). De route is met blauwe paaltjes aangegeven. De wandeling gaat door Douglasbossen, gemengde bossen en langs de heide. Er zijn mooie doorkijkjes over de Ermelosche heide en het beekdal. Bijzonder zijn ook de eikenstrubben. Achterin het boekje is een plattegrond met ingetekende route.

De Schapedriftwandelroute maakt deel uit van een serie wandel- en fietsroutes door Ermelo uitgegeven door het NMP. Eerder verschenen:

  • Bomenwandelroute door het centrum van Ermelo.
  • Bomenfietsroute door het westelijk deek van het buitengebied van Ermelo.
  • Landschappenfietsroute door de gemeente Ermelo.


De brochures kosten 2,50 per stuk en zijn o.a. te koop bij het VVV Ermelo, bezoekerscentrum Ermelosche Heide en het Natuur- & MilieuEducatief Centrum Ermelo.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info