Scholtenpad

Scholtenpad
Streekpad Winterswijk

uitgeverijWandelplatform-LAW
ISBN9071068706

De route en gids van Streekpad 1, het Scholtenpad zijn na ruim tien jaar geactualiseerd en in een ander jasje gestoken. Het Scholtenpad heeft haar bestaande naam behouden, maar deze is aangevuld met de ondertitel ‘Streekpad Winterswijk’. Het pad rond Winterswijk met de vier spaken vanuit het centrum is aangevuld met vier ‘inkortingroutes’.

Naast de doorgaande route zijn er nu ook acht kant-en-klare dagwandelingen in de gids opgenomen, compleet met routekaartje. De gids zal half oktober beschikbaar zijn. Het Scholtenpad - dat betekent wandelen over zandwegen in een afwisselend en rustig gebied. Het glooiende landschap rondom Winterswijk is een lappendeken van bos en boerenland met slingerende beekjes. De naam van de route verwijst naar de bijzondere geschiedenis van deze streek. De machtige scholtenboeren hebben een belangrijke stempel op het landschap gedrukt.

Dagwandelingen
Speciaal voor de nieuwe gids zijn vier ‘inkortingroutes’ ontwikkeld tussen de spaken en het wiel van het Scholtenpad. Dit levert een achttal kant-en-klare dagwandelingen van 17 tot 23 km op: zeven rondwandelingen en één wandeling van station naar station. De basis van de gids is zoals u van ons gewend bent. De dagwandelingen zijn apart in één richting beschreven en ingetekend op kaarten (1:50.000). Vijf van deze wandelingen kunnen worden gestart vanaf het station Winterswijk; de drie andere routes vertrekken vanaf een parkeerplaats in het buitengebied.

Scholtenpad, 103 km
112 pagina’s prijs: € 12,50

Verschijnt half oktober 2006

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info