Schrijverspad Veluwezoom

Schrijverspad Veluwezoom
Een literaire en toeristische voettocht van Rhenen naar Dieren

auteurBert van Dorsten en een groep vrienden en familieleden
ISBN9789075032147

Het Schrijverspad Veluwezoom is een literaire en toeristische voettocht van Rhenen naar Dieren langs 100 schrijverslocaties.

Het wandelboek beschrijft een voettocht in etappes van ongeveer 14 km in 5 dagen en bevat 26 topografische kaarten. Het traject is ook met GPS-apparatuur te volgen, dus verdwalen is niet meer nodig. Het voetpad loopt over de stuwwal van de zuidelijke Veluwezoom, langs de rivieren Nederrijn en IJssel. Over een lengte van ruim 70 km worden bijna 100 schrijverslocaties aan elkaar gekoppeld. Dit is gerealiseerd d.m.v. een zo groen mogelijk voetpad, samengesteld met behulp van het Instituut Voor Natuureducatie, het IVN. Achterin de gids staat verdieping waarin 39 auteurs van nationale bekendheid uit heden en verleden besproken worden en verteld wat hen hier heeft gebracht.
Dichters en schrijvers maken de ziel bewoonbaar en leggen de wereld aan onze voeten. Ze gidsen ons door het leven en tegelijk ook door het landschap, hier van de Veluwezoom.

Ook voor minder literair gerichte wandelaars is de route aantrekkelijk. Ooit lag er van Rhenen tot Dieren een gordel van 92 landgoederen waar gelukkig nog veel van rest in de vorm van landschapsparken en expositietuinen. Over 36 culturele objecten langs de route wordt informatie gegeven. Eten, drinken, vervoer en slapen krijgen ruime aandacht.

Lees meer ...

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info