Sentier de la Semois

Sentier de la Semois
GR 16

uitgeverijLes Sentiers de Grande Randonné
ISBN9782930488134

Sentier de la Semois is een van mooiste wandelroutes in België. De vernieuwde wandelgids is een verbeterde en uitgebreide uitgave van de GR 16. De wandeling van 202 km begint bij de bron van de Semois in Aarlen, volgt de rivier met haar vele bochten om te eindigen in Monthermé, waar de rivier in de Maas uitmondt. Vanaf de wandelroute heeft de wandeling vele malen schitterend uitzicht op de de fraai meanderende rivier.

De GR 16 vervangt de oude 'GR AE'. Grote delen van het traject zijn vernieuwd. De volledige route, kaartmateriaal en praktische informatie vind je in deze nieuwe topogids.
Door de vallei van de Semois


In deze uitgave zijn ook een variante naar Moulin Hideux en de verbindingstrajecten van Florenville naar Orval en van de GR 16 naar de GR 12 opgenomen. Samen goed voor meer dan 260 km wandelplezier. De route brengt je door de vallei van de Semois langs Florenville en Bouillon. Onderweg kom je langs heel wat bezienswaardigheden zoals Le Tombeau du Géant, Le Tombeau du Chevalier en de uitkijktoren van Auclin waar je een prachtig uitzicht hebt op het kasteel van Godfried van Bouillon.

Gedetailleerde wandelgids


De route wordt uitgebreid beschreven in deze gids. Je vindt er informatie over openbaar vervoer, slaapplekken, horeca, nuttige adressen, afstand- en hoogtetabellen. In de gids vind je fraaie kleurenfoto's en informatie over natuur, landschap en toeristische achtergrondinformatie. De gids is voorzien van topografische kaarten op schaal 1:50.000 waarop de route is ingetekend.De gids is Franstaligbron: Reisreporter.be

Links


Les Sentiers de Grande Randonnée


Trekkings.be

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info