Stadsplanten - veldgids voor de stad

Stadsplanten - veldgids voor de stad
met 18 wandelingen

auteurTon Denters
uitgeverijFontaine Uitgevers
ISBN9059560752

Steden zijn er primair voor de mensen. Hoe vol ze ook lijken, ze bieden volop plaats aan spontane natuur. allerlei dieren vinden er onderdak en er is een gevarieerde wilde stadsflora

De stadsflora werd lange tijd stiefmoederlijk behandeld. Stadsbioloog Ton Denters verkoos juist die stedelijke omgeving als zijn studieterrein. in de ruim tien jaar dat hij grote steden op wilde planten onderzocht, ondekte hij onder meer dat er planten zijn die geheel aan het stadsmilieu zijn gebonden, dus daarbuiten niet voorkomen. Iedere soort heeft daarbij zijn eigen verhaal. Zo groeit de steenkruidkers op plaatsen waar honden worden uitgelaten, wortelt de mediterrane vijgenboom aan gevels die in de zon bakken en staat het straatliefdegras talrijk in tippelzones.

In deze complete gids is de stadsflora prachtig in beeld gebracht. In totaal passeren 700 soorten de revue, waarvan de meest markante planten uitvoerig zijn geportretteerd.

Een bijzonder onderdeel in de gids is het deel 'Bezoektips in de grote steden'. Aan de hand daarvan kan men in stedenverspreid over het hele land bijzondere plekken bekijken! Deze rijk ge´llustreerde gids is een unicum in ons land. Wie nieuwsgierig is naar de verrassende wereld van de stadsplanten kan niet om deze gids heen.

bron: achterflaptekst van het boek

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info