Streek-GR Groene Gordel

Streek-GR Groene Gordel
uitgeverijGrote Routepaden
ISBN9789490156282

De Streek-GR Groene Gordel brengt je in een 147 km lange lus helemaal rond het Brusselse gewest. Een verrassend groene route door het hart van het land. Met ridderlijke kastelen, mooie bossen, authentieke kroegen en glooiende akkers.

Het grote voordeel van het pad zijn de goede treinverbindingen met het centrum van Brussel. De volledige Streek-GR is dan ook perfect te wandelen in 9 dagetappes.

De Streek-GR Groene Gordel vertrekt in Halle, de bedevaartsstad in de Zennevallei aan de rand van het Pajottenland. Van hieruit kan je de bekende markeringen in twee richtingen volgen. Ga je naar het oosten, dan kom je al snel aan Papiermolen Herisem, een parel van industrieel erfgoed. Via het uitgestrekte Zoninwoud beland je in het aristocratische Park van Tervuren en aan het wereldberoemde Afrikamuseum. De blinkende vliegtuigen boven je hoofd brengen je dieper het Dijleland in langs Kortenberg, Perk, Elewijt om uiteindelijk via de historischeparel Grimbergen de Brabantse Kouters binnen te gaan. In Meise stap je langs de Nationale Plantentuin, met 18.000 plantensoorten n van de grootste plantenverzamelingen van de wereld. Verder richting Asse kondigt het landschap van Brueghel het Pajottenland alweer aan. De imposante viervoeter op het marktplein van Sint-Kwintens-Lennik is Prins, een ode aan het Belgische trekpaard want deze streek is de kweekvijver van dit vermaarde paardenras.In Gaasbeek sta je aan de poort van het fabelachtige kasteel van markiezin Arconati Visconti. Ooit een echte burcht, tot de gravin het een eeuw geleden omvormde tot haar droompaleis. Als Halle in de verte opduikt, is de cirkel helemaal rond.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info