Te gek om los te lopen

Te gek om los te lopen
11 waanzinnige wandelingen in de buurt van psychiatrische klinieken

auteurRuurd van der Loo en Rutger Burgers
uitgeverijGegarandeerd Onregelmatig
ISBN9789078641421

Bestel dit boek

In vroeger tijden werd de psychiatrie verstopt in afgelegen gebieden van Nederland om de gekte te verbergen en de maatschappij te beschermen. De tijden zijn veranderd, de psychiatrie is naar de maatschappij gehaald. Maar de oude inrichtingen liggen nog op die verstopte plekken. Eenieder uit de streek kent de namen wel van bijvoorbeeld Wolfheze, Zuidlaren, Den Dolder of Santpoort. Naar de gebouwen van weleer wordt nu met andere ogen gekeken; het zijn brokjes cultuurhistorie midden in de natuur , die het waard zijn om te bezoeken en te ontdekken. Te gek om daar nu los te lopen.

Ruurd van der Loo (1957) is werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, running-therapeut en trauma specialist.

Rutger Burgers (1958) is oprichter van het gespecialiseerde bedrijf Routewerk. Hij stond bij de Stichting LAW (nu Wandelnet) aan de basis van de NS-wandelingen.

Te gek om los te lopen werd gemaakt in samenwerking met Museum Het Dolhuys in Haarlem. Historisch beeldmateriaal van verschillende musea maakt de wandelgids tot een prachtig boekje.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info