Trekking

Trekking
Wat & Hoe praktisch

auteurGunter Schramm
uitgeverijKosmos - Z&K Uitgeverij
ISBN9021543966

Trekking is oorspronkelijik een vorm van bergtoerisme, die zich als gevolg van de toeristische ontsluiting van de bergstreken verder ontwikkeld heeft. Trekking maakt het mogelijk dat niet alleen getrainde bergbeklimmers met ervaring in het beklimmen van rotswanden en in sneeuw en ijs de bergen kunnen verkennen, maar ook wandelaars met een redelijke conditie die tussen de toppen door willen lopen.

Rondzwerven door een woest, onbedorven landschap, het opgaan in de natuur, genieten van het onbekende en de eenzaamheid, en uiteraard ook enig avontuur en de uitdaging om op eigen houtje in de 'wildernis' te overleven, dat valt allemaal onder het begrip trekking. Trekkings kun je in heel verschillende streken ondernemen. Je kunt door het bos wandelen, in het hooggebergte rond verijsde reuzen trekken, een tocht langs de kust maken of ontspannen van de ene naar de andere plaats wandelen. Extreme vormen van trekking, zoals woestijntochten of jungletrekkings, zouden een boek op zich vullen en worden hier alleen zijdelings besproken.

De bedoeling van dit boek is je te helpen met het vinden van geschikte trekkings, je voor te bereiden op de uitdagingen van een dergelijke tocht en die met succes te voltooien. Ook ervaren wandelaars zullen in dit boek talloze nuttige tips vinden.

Enkele onderwerpen die in het boek aan bod komen: tochtkeuze (soort trekkings, informatiebronne, reisplanning), voorbereiding (training, gezondheidskwesties, kleding, uitrusting, gidsen), onderweg (basisregels, tijdsplanning, loopsnelheid, hoogtemeter, acclimatisatie, eten en drinken), oriŰntatie (bepaling van het noorden, instrumenten), problemen onderweg (handelswijze in noodgevallen, wilde dieren, blessures, uitputting en verdwalen) en 14 trekkings door vershcillende continenten.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info