Trekvogelpad

Trekvogelpad
uitgeverijNivon
ISBN9789070601980

Het Trekvogelpad is het langste natuurpad van Nederland en de meest gewaardeerde wandelroute van Nederland. Zowel de route als de gids zijn sterk verbeterd, met meer natuur, en heldere informatie. De gids verschijnt met medewerking van Vogelbescherming Nederland.

Vernieuwde route

Een aantal etappes is verlegd om de wandelaar meer onverharde route door vogelgebieden te laten volgen. Zo komt het traject ten noorden van Amsterdam nu over schouwpaden langs oude watergangen en loopt de wandelaar ook door de vogelrijke Eilandspolder, het Twiske, het historische Broek in Waterland en het Haaksbergerveen. Elk deel van de route is gewikt en gewogen en daar is de beste route uitgekomen die mogelijk is: een grote verscheidenheid aan landschappen, waar mogelijk onverhard en met goede voorzieningen langs de route. De vrijwilligers hebben knelpunten opgelost en in samenspraak met terreinbeheerders nieuwe natuur ontsloten.

Vernieuwde gids

De gids is in een fris jasje gegoten. De kaarten en de routebeschrijving in de gids zorgen samen met de markering en de actuele informatie op de website voor de best mogelijke routebeschrijving. Alle informatie over voorzieningen als openbaar vervoer, vogelkijkhutten en horeca is in de gids te vinden. Een meerwaarde van de gids zit in de achtergrondinformatie over de natuur en de geschiedenis van het gebied. Met de gids in de hand leest de wandelaar niet alleen de route, maar ook het landschap waar hij doorheen loopt. Hij kan vogels langs de route herkennen en weten waar zij in andere seizoenen naar toe trekken, en de historie van de bioindustrie van de 17e eeuw in Landsmeer terug vinden.

Landschapsfotograaf Wim van der Ende, ook verantwoordelijk voor het beeld in de Pieterpadwandelgids, en natuurfotograaf Han Bouwmeester hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze gids. Het verhaal van de route en de vogelgebieden is geschreven door Diederik Mönch in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

196 pagina’s
prijs: € 18,70

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info