Tureluren en flierefluiten in het Groene Hart

Tureluren en flierefluiten in het Groene Hart
Wandelroutes en fietstochten met diverse streekverhalen

uitgeverijStichting Struinen en Vorsen

Bestel op Wandelzoekpagina

Dit routeboekje is speciaal gemaakt voor nieuwsgierige recreanten, die niet over de gebaande paden willen lopen of fietsen, maar juist willen struinen (snuffelend rondlopen) en vorsen (proberen iets te weten te komen).

In dit boekje worden een zestal wandelroutes en een drietal fietsroutes beschreven, die u niet alleen over dijken voeren, maar ook door het boerenland en langs de bekoorlijkste plekjes van de streek. Om uw nieuwsgierigheid te prikkelen, zijn er ook streekverhalen in het boekje opgenomen. Elke dijk, rivier, paal, fort of boerderij verbergt immers een verhaal. Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht, recreatieve informatie, zoals terrasjes, boerenlunches en overnachtingsmogelijkheden, is terug te vinden in het boekje.

Met dit boekje in de hand is de weg vrij om al struinend en vorsend te tureluren en te flierefluiten door het Groene HartHet project Struinen en Vorsen is een initiatief van de agrarische natuurverenigingen Lange Ruige Weide uit de omgeving van Driebruggen en Weide- en Waterpracht uit Reeuwijk en omstreken. De boeren aangesloten bij deze twee organisaties onderhielden al enige tijd het landschap en de natuur in de polders, toen ze besloten het gebied ook voor recreanten open te stellen. Vanaf april 2000 konden recreanten zodoende tochtjes in nagebouwde schouwen door de omgeving van Reeuwijk en Driebruggen maken. Niet voor niets hadden de beide verenigingen gekozen om de bezoekers rond te leiden in deze platte vaartuigjes. Ze zijn typerend voor het Hollandse polderland.

Het boekje is te bestellen voor eur 8,50 (plus portokosten) via de website van Struinen en Vorsen of te koop bij alle VVV's in het Groene Hart.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info