Uit de cloud, agenda 2015

Uit de cloud, agenda 2015
53 hoogtepuntne van een stewardess

auteurMarie-José van Basten
uitgeverijGegarandeerd Onregelmatig

Elke dag fotografeerde stewardess Marie-Josť het uitzicht van haar hotelkamer. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig stelde een agenda samen van haar foto's. De opbrengst van deze bijzondere agenda gaat naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

Marie-Josť van Basten reist de hele wereld over. Ze slaapt waar haar vliegtuig landt. Dat zijn niet altijd de veelbelovende plaatsen uit de vakantiefolders. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig vroeg haar bij binnenkomst op haar hotelkamer direct een foto van haar uitzicht te maken. Marie-Josť wordt niet gehinderd door enige voorkennis over compositie of techniek. De uitsneden van haar foto's worden bepaald door het raam van haar kamer. Ze maakt haar foto's met haar telefoon. Vieze hotelramen neemt zij voor lief. Soms heeft de beschouwer het geluk een glimp van het luchtige rood-wit gestipte jurkje van Marie-Josť in de weerspiegeling van de ruit te zien als ze weer in een exotisch oord is neergestreken. Maar meestal doet ze minder bekende buitenplaatsen aan. Met troosteloze Chinese hoogbouw, besneeuwde Canadese buitenwijken of een Zuid-Amerikaans bedrijventerrein op een regenachtige dag. In minder dan een jaar tijd verzamelde ze een collectie bij elkaar waarop de locatiescout van regisseur Krzysztof Kieslowski jaloers had kunnen zijn.

De agenda is voor 75 euro te bestellen op www.gegarandeerdonregelmatig.nl. Dit bedrag maken zij direct over op de rekening van het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info