Wandelboek Ardense natuur

Wandelboek Ardense natuur
gids voor fauna en flora met 40 lusvormige wandelingen

auteurJ. van Remoortere
uitgeverijUitgeverij Lannoo
ISBN9020942727

Om deze gids samen te stellen doorkruiste Julien van Remoortere een paar maanden de Ardennen en de aangrenzende streken Condroz en Fagne-Famenne, op zoek naar de mooiste, nog ongerepte natuurgebieden. Dit resulteerde in 40 lusvormige wandelingen - met een gemiddelde lengte van 8 km - die zelfs de meest veeleisende natuurliefhebber zullen kunnen boeien. Maar omdat wandelen ook altijd een beetje ontdekken is, vind je bij ieder hoofdstuk ook een drietal ge´llustreerde kaderteksten waarin de typische fauna en flora die je op die route kunt ontmoeten, worden beschreven. De index achterin het boek geeft duidelijk aan welke dieren en planten worden toegelicht. Zo wordt dit boek ook een handige gids voor de fauna en flora in de Ardennen.

Zoals het een Dicht-bij-Huisgids past, is elke wandeling tot in detail beschreven en in kaart gebracht. Per hoofdstuk is een praktisch gedeelte voorzien met achtergrondinformatie over de streek, nuttige adressen, enz.

JULIEN VAN REMOORTERE legde te voet al meer dan 15.000 km af ten zuiden van de valleien van Samber en Maas. Voor deze gids verkende hij opnieuw ruim 350 km bekende en minder bekende wandelpaden door de mooiste natuurgebieden van de Belgische Ardennen.

Bron: achterflaptekst van het boek.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info