Wandelboek Ardense natuur

Wandelboek Ardense natuurMet 40 wandelingen door de mooiste natuurreservaten van Zuid-BelgiŽ

auteur(s)Julien van Remoortere
uitgeverijLannoo
ISBN9020957104

Praktische gids voor fauna en flora

Om deze gids samen te stellen doorkruiste Julien van Remoortere een paar maanden de Belgische Ardennen en de aangrenzende streken Condroz en Fage-Famenne, op zoek naar de mooiste, nog ongerepte natuurgebieden. Dit resulteerde in 40 lusvormige wandelingen - met een gemiddelde lengte van 8 km - die zelfs de meest veeleisende natuurliefhebber zal boeien.
Maar omdat wandelen ook altijd een beetje ontdekken is, vind je bij ieder hoofdstuk een drietal ge√Įllustreerde kaderteksten waarin de typische fauna en flora die je op de route kunt ontmoeten, worden beschreven. De index achterin het boek geeft duidelijk aan waar welke dieren en planten worden toegelicht.
Zoals het een Dicht-bij-Huisgids past, is elke wandeling tot in detail beschreven en in kaart gebracht. Per hoofdstuk is een praktisch gedeelte voorzien met achtergrondinformatie over de streek, nuttige adressen, enz. Voor deze derde druk heeft de auteur alle teksten grondig geactualiseerd.

Julien van Remoortere legde te voet al meer dan 15.000 km af ten zuiden van de valleien van Samber en Maas. Voor deze gids verkende hij andermaal ruim 350 km bekende en minder bekende wandelpaden doorheen de mooiste natuurgebieden van de Belgische Ardennen.

bron: achterflaptekst van het boek
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info