Wandelboek West-Vlaanderen

Wandelboek West-Vlaanderen
20 lusvormige wandeling doorheen de hele provincie

auteurKarel Meuleman
uitgeverijUitgeverij Lannoo
ISBN9789020992731

Met de Belgische kust en werelderfgoedstad Brugge heeft West-Vlaanderen ontegensprekelijk twee toeristische toppers in huis. Maar ook op het gebied van wandeltoerisme valt er in de kustprovincie heel wat te beleven.
Karel Meuleman stippelde voor dit Wandelboek West-Vlaanderen twintig lusvormige tochten uit, netjes verspreid over de hele provincie. Zo gidst de auteur je van het belle epoquestadje De Haan, via de achterliggende polders naar de groene en kastelenrijke regio rond Brugge. Vanuit de oude bos- en heidegebieden van Oostkamp en Ruiselede gaat het naar Brigandsgemeente Ingelmunster, en daarna naar het dal van de Gaverbeek. Het golvende dorp van Streuvels is de aanloop naar de West-Vlaamse heuvels. Vandaar trek je richting Franse grens en de Westhoek, naar het vlakke land van den Grooten Oorlog. De rondgang eindigt in het minder bekende hart van de provincie: in Koekelare en Bekegem.

De wandelingen in deze gids variŽren tussen de 4 en 20 km. Bij de langste tochten zijn er verkortingsmogelijkheden voorzien, ideaal voor het hele gezin dus.

Karel Meuleman werkte van 1997 tot 2008 bij Vakantiegenoegens/Pasar. Sindsdien maakt hij zich bij deze organisatie verdienstelijk als reisbegeleider voor onder meer wandelvakanties. Bij Uitgeverij Lannoo publiceerde hij ook Wandelboek Limburg.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info