Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

Wandelen buiten de binnenstad van Groningen
auteurMarycke Janne Naber
uitgeverijGegarandeerd Onregelmatig

Bestel deze wandelgids


Bekijk deze wandelgids


Groningen afficheert zich graag als stad waar niets boven gaat. Wandelauteur Marycke Janne Naber ontdekte dat vooral rondům het centrum van deze oude Hanzestad veel te beleven valt. Ze zwierf door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge. Op haar wandelingen deed ze historische hofjes en villa's aan en liet ze zich verrassen door de moderne architectuur in Corpus Den Hoorn en op de Zernike Campus.

Alle bezienswaardigheden reeg ze aaneen tot prachtige wandelingen langs grachten, plassen, meren, kanalen en de typisch-Groningse diepen. Vanuit Haren, tegenwoordig ook gemeente Groningen, maakte ze een uitstapje naar Drenthe over een drietal voorname landgoederen bij Eelde en Glimmen.

Het resulteerde in tien fraaie wandelingen van 10 tot 16 kilometer met als uitgangspunt een goed bereikbaar start- en eindpunt en smakelijke horecagelegenheden onderweg. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de 'stadjers' en een ware ontdekkingstocht voor hen die nieuw zijn in de metropool van het Noorden.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info