Wandelen buiten de binnenstad van Leiden

Wandelen buiten de binnenstad van Leiden
auteurLoek Heskes
uitgeverijGegarandeerd Onregelmatig
ISBN9789078641209

Bestel dit boek

Veel (wandel)gidsen in Leiden beschrijven wandelingen in de binnenstad met mooie grachten en oude panden. 'Wandelen buiten de binnenstad van Leiden' is meer dan alleen een wandelgids. Loek Heskes wil de lezer verleiden om te gaan wandelen in de 'buitenstad', die tussen het centrum en het buitengebied gelegen is: de wijken rond het centrum, van Fortuinwijk tot Merenwijk en van Raadsherenbuurt tot Dobbewijk. Op die manier ontdekt de lezer het karakter van de wijken door bewust te kijken naar de inrichting van de openbare ruimte, architectuur en cultuurhistorie. De wijken in de buitenstad stammen veelal uit de 19e en 20e eeuw en liggen vaak onder druk binnen stadsvernieuwingsprojecten.

De auteur Loek Heskes heeft alle wandelingen zelf uitgezet. Zijn vrouw Irene heeft de prachtige foto’s in de gids gemaakt. Alle wandelingen in de gids zijn voorzien van praktische informatie over o.a. lengte, duur, horeca en bereikbaarheid.

Loek Heskes (1947) is voormalig hoofdredacteur van het dagblad Rijn en Gouwe, dat in 2005 fuseerde met AD. Sinds 2001 maakte hij vele tientallen wandel- en fietstochten in het Groene Hart, die werden gepubliceerd in het dagblad Rijn en Gouwe.

Prijs: € 15,00

bron: informatie van de uitgever

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info