Wandelen door Bonhoeffers gedachtegoed

Wandelen door Bonhoeffers gedachtegoed
auteurArthur Alderliesten
uitgeverijBuijten En Schipperheijn
ISBN9789058818409

Het leven van de grote denker en verzetsman Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) speelde zich grotendeels af in Berlijn. In dit voormalig epicentrum van het Derde Rijk woonde, studeerde, doceerde en preekte hij. Deze gids brengt je op twaalf plaatsen in Berlijn die belangrijke gebeurtenissen in Bonhoeffers leven markeren.

Arthur Alderliesten laat stapsgewijs zien hoe Bonhoeffer zich ontwikkelde in zijn denken, en welke prijs hij daarvoor moest betalen. Rode draad in Bonhoeffers leven waren drie vragen: Wie is Jezus Christus? Wie is Hij vandaag? Wie is Hij vandaag in ons voor anderen? De wandelingen inspireren je tot het vinden van antwoorden hierop.

De locaties zijn te bezoeken in twee dagen. De routes zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer (S-Bahn). Bij elke locatie is een wandelkaart afgedrukt.

Arthur Alderliesten (1979) studeerde Bedrijfskader en Communicatie en werkt als Manager Ledenorganisatie bij de VBOK. In 2004 werd hij door het lezen van Verzet en Overgave gegrepen door de persoon Bonhoeffer. Zijn bewondering voor de actualiteit van diens denken, inspireerde hem tot tientallen artikelen en lezingen. Hij is lid van de Nederlandstalige sectie van de Bonhoeffer Society.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info