Wandelen door Wijk C en de Breedstraatbuurt

uitgeverijKNAG

Bestel op Wandelzoekpagina

Stadsgeografische excursie in de noordelijke oude stad van Utrecht
5 kilometer. Niet alleen hun ouderdom of de hoeveelheid historische panden maakt Wijk C en de Breedstraatbuurt bijzonder; in een relatief klein gebied krijgt u ook een goed zicht op de effecten van naoorlogse stedenbouwkundige ontwikkelingen in ons land. De wandeling wijkt af van het gangbare toeristische pad. De route voert u langs verkeersdoorbraken, grootschalige nieuwbouw, historische panden, zogenoemde invulnieuwbouw en onlangs opgeknapte bedrijfsgebouwen die een woonfunctie hebben gekregen. De beschrijving van de excursiepunten van de wandeling wordt voorafgegaan door een presentatie van Wijk C en de Breedstraatbuurt en een overzicht van de stedenbouwkundige ontwikkeling van Utrecht sinds de Tweede Wereldoorlog. Achterop de losse routebeschrijving die u voor in deze excursiegids aantreft, staat de ontstaansgeschiedenis van Utrecht in het kort beschreven.

De wandeling, met een lengte van 5 kilometer, duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens de wandeling kunt u een bezoek brengen aan drie musea die de wijken rijk zijn: het Museum voor het Kruideniersbedrijf, het Volksbuurtmuseum Wijk C en het Nederlands Waterleidingmuseum. De musea geven u een indruk van het dagelijks leven in volksbuurten vanaf 1800.

De gids omvat 40 pagina`s, waaronder een historische en een recente topografische kaart en veel illustraties. Daarnaast bevat de gids een losse routebeschrijving.Achterop deze routebeschrijving staat de ontstaansgeschiedenis van Utrecht in het kort beschreven.

Bestelinformatie: Prijs KNAG-leden EURO 7,-;niet-leden EURO 9,- (beide incl. verzendkosten).

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info