Wandelen in Groningen

Wandelen in Groningen
auteurFrank den Hollander
uitgeverijOdyssee Reisgidsen
ISBN9789461230096

Groningen, de achtste stad van Nederland, is een bruisende provinciestad met een grootsteeds karakter. De stad heeft een culturele spilfunctie voor de wijde omtrek. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te belopen. Vandaar deze gids; een zogeheten Rondje Stad, een stadswandeling die langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum voert.

Van oudsher is Groningen een progressieve stad. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werden spraakmakende stadsvernieuwingsoperaties in gang gezet die soms veel verzet opriepen, maar Groningen ook stevig in de toptien van publiekstrekkers plaatsten. In het midden van de stad werden verschillende opmerkelijke bouwprojecten gerealiseerd: de nieuwe Openbare Bibliotheek van Giorgio Grassi, het Waagstraatcomplex van Adolfo Natalini en natuurlijk het spraakmakende nieuwe Groninger Museum, een creatie van Alessandro Mendini. In de komende jaren komt daar een nog ambitieuzer bouwproject bij: het Groninger Forum.

Vooral het Groninger Museum trekt nog steeds duizenden nieuwe bezoekers naar de stad. Als zij het museum hebben bekeken keren ze niet meteen terug naar het nabijgelegen hoofdstation, maar lopen ze vaak nog even door, de binnenstad in. Of ze knopen er meteen een 'Weekendje Stad' aan vast.

Want ook het andere Groningen trekt bezoekers: de eeuwenoude handelsstad met de monumentale pakhuizen, de kromme straatjes, de kerken, de hofjes en de middeleeuwse stadsgrachten.

De auteur
(Frank den Hollander 1957) is schrijver, presentator, maar ook communicatiemedewerker bij de Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen. Als helft van het duo P Daalemmer & Rooie Rinus maakt hij verder al ruim drie decennia lang (Groningstalig) cabaret.

De gids is verkrijgbaar als PDF en als paperback.
De volledige PDF-gids telt 48 pagina's en kost %u20AC 6,68. De hoofdstukken zijn ook afzonderlijk of in combinatie te bestellen via www.odyssee-reisgidsen.nl/Groningen.htm

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info