Wandelen in vreugde

een gids voor loopmeditatie

auteurThich Nhat Hanh
uitgeverijUitgeverij Ankh-Hermes
ISBN9020276867

In het boek Wandelen in vreugde reikt Thich Nhat Hanh eenvoudige oefeningen aan voor wandelmeditatie, het genieten van elke stap, elke ademhaling, de blauwe lucht, het uitzicht vanaf het pad. In inspirerende commentaren laat hij zien hoe deze eenvoudige oefeningen hem hebben geholpen zijn eigen innerlijke vrede te hervinden op moeilijke momenten in zijn leven. Thich Nat Hanh organiseerde direct na het uitbreken van de Vietnam-oorlog een geweldloze verzetsbeweging. Nu woont hij inmiddels een kwart eeuw in Frankrijk waar hij het meditatiecentrum Plum Village oprichtte. De afgelopen jaren heeft hij over de hele wereld lezingen en retraites gehouden. Zijn mildheid en bescheidenheid, zijn grote sociale betrokkenheid en het feit dat hij voorleeft wat hij zegt, maken hem zeer geliefd. In simpele bewoordingen weet hij de essentie van het boeddhisme uit te leggen, direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.
Een uitgebalanceerd en lichtvoetig boekje dat tot nadenken stemt.

Met foto`s van wandeltochten die hij organiseerde Met korte, sprekende teksten (gedichtjes, spreuken e.d.) die gebruikt kunnen worden onder het wandelen. Met korte toelichtingen en een logische opbouw van korte hoofdstukjes.

Thich Nhat Hanh schijnt nog een boekje geschreven te hebben met iets van gras in de naam. Daarnaar ga ik nog op zoek. Volgens mij is het de moeite waard om te zoeken of Plum Village in Frankrijk een website heeft. Het is logisch te mogen verwachten dat daarop zijn boeken vermeld worden.

Bron: achterkaft van het boek

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info