Wandelen in Waterland

Wandelen in Waterland
auteurLouise Van Delden en Piet Vogelaar
uitgeverijBuijten & Schipperheijn Recreatief
ISBN905881212x

Het waterrijke gebied ten noorden van Amsterdam is een uniek landschap in Europa, vandaar dat het nu de status Nationaal Landschap heeft gekregen. Veertien korte wandelroutes en veel suggesties voor meer en langere wandelingen langs oude stadjes en door open landerijen worden u voorgeschoteld. Na het wandelen zult u een goed beeld hebben gekregen van dit bijzondere stukje van Noord-Holland, maar al lezend ook van alles wat er wordt ondernomen om het gebied zo te houden als het is.

bron: achterflaptekst van het boek

Wandelen in Waterland 24 november 2005 In samenwerking met Laag Holland is een boekje met veertien korte wandelroutes verschenen. In het boek staan kaartjes en wordt uitleg gegeven. Daarnaast worden ook aspecten belicht die te maken hebben met het handhaven van de kwaliteit van het nationaal landschap. In de afgelopen jaren is er door de recreatieschappen Landschap Waterland, Twiske en Alkmaarder- en Uitgeestermeer hard aan gewerkt om dit landschap ook voor de wandelaar toegankelijk te maken, niet alleen door paden aan te leggen, maar ook door gemarkeerde routes uit te zetten. In het boek wordt veel van deze routes gebruik gemaakt.

Al wandelend krijg je een goed beeld van dit mooie deel van Noord Holland, maar al lezend ook van de inspanningen die nodig zijn om het gebied zo te houden als het is.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info