Wandelgids GR 654

(Nederlandse vertaling, zonder kaarten)

St. Jacobsroute

Treed in de voetsporen van de pelgrims en volg een aanlooproute naar Santiago de Compostela. Doorkruis de Champagne-Ardennen over meer dan 460 km wandelpad vanuit Namen naar Vezelay door zeer fraaie en gevarieerde landschappen.

Hoewel velen de voettocht naar Santiago de Compostela al hebben afgelegd, en velen hen nog zullen volgen, bestaat er niet zoiets als een “officiële” vaste route voor wandelaars. Dit document biedt daarom een overzicht van de verschillende routes en informatiebronnen. Vanaf midden Frankrijk zijn wel er een viertal plaatsen die op historische gronden als startplaats worden aangemerkt: Tours, Le Puy-en-Velay, Vezelay en het zuidelijker gelegen Arles. De GR 654 is één van deze aanlooproutes.

Nederlandse vertaling

Vertaling van GR654 Sentier de Saint Jaques de Compostelle, La Voie de Vézelay (via Reims en Auxerre). De nummers in de vertaling verwijzen naar het Franse origineel. De benodigde kaarten, de relevante adressen en de informatie over voorzieningen onderweg staan alleen in de Franse gids, die met deze vertaling één geheel vormt. Het is puur een vertaalservice van reisorganisatie Topo Aktief. Let op: de vertaling is van de vorige editie van de gids. in 2010 is ene ieuwe gids verschenen.

Lees meer

Aanlooproutes Santiago de Compostela
GPS-tracks van de route
Franse gids

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info