Wandelingen der Neederlanden

Wandelingen der Neederlanden
Hedendaagse voetreizen door historisch Nederland

auteurJoyce Roodnat en Kester Freriks
uitgeverijAthenaeum
ISBN9789025300944

Deze wandelgids beschrijft historische achtergrond, 24 wandelingen (2 per provincie) van 6 t/m 16 km en één zeiltocht over de Zuiderzee van 25 zeemijl.

In 1813 kreeg het Koninkrijk der Nederlanden de geografische vorm die we nog steeds kennen. In datzelfde jaar kwam de negendelige 'Atlas der Neederlanden' tot stand. Honderden kaarten, prachtig ingekleurd, tonen de pracht van ons landschap en onze geschiedenis. Vele daarvan zijn in Wandelingen der Neederlanden terug te vinden.

Nu, tweehonderd jaar later, doorkruisen Joyce Roodnat en Kester Freriks ons land met deze kaarten als inspiratiebron. Van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg, van de Hondsbossche Zeewering tot de onneembare vesting Bourtange bieden ze volop avontuur. De sporen van vroeger zijn overal terug te vinden, of het nu in de historische stad Brielle is of in de verlaten streek tussen Meijel en Sevenum, waar de uitdrukking "mijl op zeven" haar oorsprong vindt. De wandelingen zijn gemarkeerd op moderne kaarten, waarmee het boek ook bruikbaar is als wandelgids.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info