Wandeltochten in Europa

Wandeltochten in Europa
De twintig beste uit Op Pad

uitgeverijANWB media
ISBN9018016489

In de 20 jaar dat Op Pad bestaat, verschenen er in dit tijdschrift meer dan 400 verhalen over wandelen. En nu staat er op de omslag van dit boek: De 20 beste uit Op Pad. Klinkt goed, vint u niet? Ook al is zo`n selectie in hoge mate een kwestie van smaak. Het werd mij dan ook verboden om op eigen houtje de keuze te maken. Nee, het was werk voor een groep. Mensen die naast passie voor wandelen nóg een liefde gemeen hebben: ze lezen er graag over. De groep beoordeelde kwaliteit van alle verhalen maar lette ook op andere dingen. Hoe mooi is de route? Hoe goed zijn de foto`s? Is de wandeling nog steeds te maken? En ook: komen we tot een goede verdeling qua zwaarte? Want met dit boek wil Op Pad hetzelfde als met het tijdschrift. Laten zien dat het genot van een meerdaagse wandeling voor vrijwel iedereen haalbaar is. Fluitend of zweetopwekkend, dichtbij of ver weg, met een tentje of van hut naar hotel, het kan allemaa.

De kaartjes in dit boek zijn de orginele kaarten uit het tijdschrift. Ze laten elke route zien en samen geven ze een beeld van 20 jaar Op Pad. Maar nogmaals: de wandelingen zijn nog steeds te doen. En de toegevoegde informatie is actueel.

Rest mij nog iets te melden over het waarom. Ook dat doe ik niet zonder hulp. Ik kan het namelijk niet mmoier omschrijven dan Rommert Boonstra ooit in Op Pad deed: Lopen is de wereld voorbij zien trekken. Er zit weer beweging in het bestaan. Wat vastgeroest was gaat weer glimmen. Wat zwaar was zweeft. Dronken van de dauw, duizelig van de zonsondergang, dat is lopen. De weg naar de hel is geplaveid, naar het paradijs voeren enkel wandelpaden.

Voorwoord van Kees Lucassen
Hoofdredacteur Op Pad, Tijdschrift voor actieve vacanties

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info