Wat doe jij in mijn stad?

Wat doe jij in mijn stad?
Een literaire wandeling door het Amsterdam van J.J. Voskuil

auteurOnno-Sven Tromp
uitgeverijUitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN9789076314556

Wat doe jij in mijn stad? laat zien hoe Voskuil en Maarten Koning zich veertig jaar staande hebben weten te houden in het door hun gevreesde en geliefde Amsterdam. Het boek is rijk geïllustreerd met vele, nooit eerder gepubliceerde foto’s uit Voskuils persoonlijke archief.

Als student Nederlands moet Voskuil weinig van de stad hebben. Liever zou hij ‘ergens buiten’ gaan wonen. Pas na zijn aanstelling bij het P.J. Meertens-Instituut wordt hij verliefd op Amsterdam. Hij constateert dan echter dat de stad haar romantiek inmiddels heeft verloren.

Voskuil beschrijft zijn studententijd in Bij nader inzien, zijn lang genegeerde debuut uit 1963. Het Bureau uit 1996-2000 omvat zijn wetenschappelijke loopbaan. Beide boeken zitten vol wandelingen. Zijn alter ego Maarten Koning gaat telkens op stap, alleen, met zijn vrienden of met zijn vrouw Nicolien.

Veel van de locaties die Maarten aandoet, zijn tot drie mieterse wandelingen samengesmeed. Hierbij wordt antwoord gegeven op vragen als: Waar voert Maarten felle discussies met zijn studievrienden? Welke klokken hypnotiseren hem als hij ’s ochtends wakker ligt van zijn werk? En waar raakt Maarten geobsedeerd door een dame in een blauwe peignoir?

Prijs: € 5,-
112 pagina's
geïllustreerd

bron: tekst van de uitgever

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info