Watererfgoedroutes Hoogeveen

Watererfgoedroutes Hoogeveen
uitgeverijBoekvorm Uitgevers
ISBN9789077548851

Twee fietsroutes en één wandelroute langs het watererfgoed van Hoogeveen en omstreken

Bij cultureel erfgoed denken we vaak niet aan water. Water, zo vanzelfsprekend aanwezig in onze omgeving. Maar ook historisch gezien is water van onschatbare waarde voor ons geweest. Zeker ook in en rond Hoogeveen, waar kanalen en wijken het veen hebben ontwaterd, turfschepen hebben gedragen en ten grondslag hebben gelegen aan ontwikkeling en welvaart.

De Watererfgoedroutes Hoogeveen voeren u langs bruggen, sluizen, vonders en oude watergangen in Hoogeveen en omstreken. Een rijk geïllustreerd boekwerkje met een wandelroute door Hoogeveen-stad van 15 kilometer, de fietsroute Noordscheschut van 40 kilometer en de fietsroute Echten van 34 kilometer. Naast de vele foto's treft u ook uitgebreide beschrijvingen aan van het erfgoed dat u onderweg tegenkomt. Voor zowel de inwoners van dit gebied alsook voor toeristen een boeiende en ontspannen manier om kennis te maken met het watererfgoed.

Watererfgoedroutes Hoogeveen is een gezamenlijke uitgave van de vereniging Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij (KNHM) afdeling Drenthe en In Boekvorm Uitgevers.

Prijs: 9,50 euro
Verkrijgbaar bij de boekhandel of via www.inboekvorm.nl.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info