Zakgids vogels van Nederland

Zakgids vogels van Nederland
auteurGer Meesters, Luc Hoogenstein, Jip Louwe Kooijmans
uitgeverijKNNV Uitgeverij
ISBN9789050113489

Lees recensie

Vogels zijn altijd dichtbij: op het balkon, in de eigen tuin, in het park of tijdens een wandeling door de natuur. De Zakgids vogels van Nederland maakt het voor iedereen makkelijk om de soorten te leren kennen. De handzame gids geeft beknopte en duidelijke informatie over de uiterlijke kenmerken, gedrag, zong en leefgebied. Bij elke staan duidelijke tekeningen met een korte aanduiding waar je op moet letten om deze vogel te herkennen, verspreidingskaarten, trefkans per maand en kijktips.

De Zakgids Vogels van Nederland is de allereerste vogelzakgids die helemáál over Nederland gaat! Het boek geeft beknopte informatie voor herkenning in het veld, over geluid, gedrag en habitat van bijna driehonderd soorten in Nederland. Dankzij slimme snelzoekers, duidelijke illustraties en de belangrijkste soortkenmerken blijft geen Nederlandse vogelsoort onherken­baar. Een praktische zakgids voor iedere natuurliefhebber!

Een handzame en compacte gids voor in het veld. De beknopte informatie is toegespitst op veldkenmerken: hoe ziet de vogel eruit, welk gedrag vertoont hij, welk geluid maakt de soort en wat is zijn natuurlijke habitat? Geen Nederlandse vogelsoort blijft onherkenbaar.

De gids behandelt circa driehonderd algemene en schaarse soorten en is hiermee compleet voor Nederland. Informatie over zeldzame dwaalgasten is bewust weggelaten om de informatie overzichtelijk en 'behapbaar' te houden. Door het compacte karakter vindt de lezer snel en makkelijk dé informatie die relevant is voor herkenning in het veld. Voor meer achtergrondinformatie verwijst de zakgids telkens naar het meer gedetailleerde Handboek Vogels van Nederland.

prijs: 16,95 euro

Lees recensie

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info