Nieuwe boeken

De Kleikoortsroute

Wandelen door een industrieel cultuurlandschap
De Kleikoortsroute voert u langs plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de transformatie van Tegelen van een gezapig boeren- en handwerkersdorpje tot een bruisende industrieplaats.
De route loopt vanaf hotel-restaurant De Bovenste Molen in Venlo door het buurtschap Egypte naar keramiekcentrum De Tiendschuur in Tegelen en daarvandaan over de Tegelse Heide weer terug naar De Bovenste Molen.

Voor meer informatie zie: www.shinz.nl
...

Lees meer over De Kleikoortsroute

Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

Bestel deze wandelgids


Bekijk deze wandelgids


Groningen afficheert zich graag als stad waar niets boven gaat. Wandelauteur Marycke Janne Naber ontdekte dat vooral rondóm het centrum van deze oude Hanzestad veel te beleven valt. Ze zwierf door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge. Op haar wandelingen deed ze historische hofjes en villa's aan en liet ze zich verrassen door de moderne architectuur in Corpus Den Hoorn en
...

Lees meer over Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

Hondsrugpad

Wandelen door de prehistorie, esdorpen en grenzeloze natuur
In negen etappes leidt de auteur de wandelaar van Groningen naar Meppen over de Hondsrug. Een langeafstandswandeling van 200 kilometer die de geoparken De Hondsrug en Terra.vita met elkaar verbindt. Een pad loopt door tal van natuurgebieden.

De wandeling voert door het landschap van de Hondsrug. Over middeleeuwse karrensporen, prehistorische veenpaden en langs hunebedden. De auteur vertelt over het ontstaan van deze route toen de Hondsrug nog de enige goede verbinding over land was tussen de stad
...

Lees meer over Hondsrugpad

De Loop van Hunze en Hondsrug

Deze langeafstandswandeling gaat van Groningen naar Emmen over de Hondsrug en terug door het Hunzedal. De gids telt vijftien etappes met een totale lengte van bijna 250 kilometer.

De Loop van Hunze en Hondsrug laat je kennismaken met de schoonheid van het Hondsruggebied in de provincies Drenthe en Groningen. Ontdek tussen Groningen en Emmen een eeuwenoud landschap met een geschiedenis van meer dan 5000 jaar oud, de tijd dat de hunebedden gebouwd werden. Je wandelt door de bossen en
...

Lees meer over De Loop van Hunze en Hondsrug

Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht

Bestel deze wandelgids


Bekijk deze wandelgids


Er zijn weinig steden die zoveel mogelijkheden voor de wandelaar bieden als Dordrecht. Natuurlijk is er de historie van de stad zelf. De monumentale panden en de fraaie pleinen met gezellige terrassen en cafés staan borg voor gezelligheid, historie en levendigheid. Een ommetje in deze stad is dan ook zeker de moeite waard.

Dan is er ook nog de unieke
...

Lees meer over Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht
Meer boeken vind je in de reisboekwinkel.
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info