Bergvoer of buitensportvoeding

bergvoer of buitensportvoeding

Op reis kun je uiteraard lekker en anders eten in lokale restaurants. Maar hoog in de bergen - of op andere plekken waar deze mogelijkheid ontbreekt ? kun je lekker en anders eten met de buitensportvoeding van de Globetrotter.

Van Dionni de Vré van de Globetrotter mag ik het geen berg- of droogvoer noemen. Dat is voor dieren. Nee, het heet buitensportvoeding.

Ik ben gewend maaltijden uit de supermarkt mee te nemen: pasta van All Italia en vroeger de gedroogde groenten van Summer Season, een begrip voor wie ze nog kent. Dit jaar maak ik mijn keuze op de website van de Globetrotter en bestel kant-en-klare gedroogde maaltijden en losse gedroogde groenten. Zorgvuldig verpakt en licht van gewicht. Maar is het ook lekker van smaak en voedzaam na een lange zware dag wandelen?

We trekken met buitensportvoeding en bepakte rugzak de bergen in. De eerste avond zetten we de tent op bij een idyllische bergbeek. We warmen vol verwachting de kant-en-klare maaltijd van couscous, groenten en abrikozen. Het smaakt ons goed en we raken echt vol. In tegenstelling tot wat we gewend zijn krijgen we de tweepersoonsportie niet op.

De volgende dagen stellen we de maaltijden samen met gedroogde groente, kaas en spekblokjes, rijst en pasta. Onderweg eten we gedroogde vruchten. Alle dagen komen we aan smaak, kleur en calorieën niet tekort.

Wat smaak betreft kan het eten natuurlijk niet concurreren met een goed restaurant. Maar hoog in de bergen smaakt het eten heerlijk. En het eten is ook nog licht van gewicht, ziet er kleurig uit en is voedzaam. Wat wil je nog meer als je na een dag bergwandelen toe bent aan een goede maaltijd?

De groenten moeten wel langer gekookt worden dan aangegeven op de verpakking. Dan pas krijgt de gedroogde maïs een lekker zoete smaak. De doperwten blijven echter smakeloos.

We vinden de zelf samen te stellen maaltijden lekkerder dan de kant-en-klaar-maaltijden doordat we de groenten meer zelf kunnen variëren. De twee kant-en-klaar-maaltijden smaken door de overheersende smaak van gedroogde prei wat te veel naar soepgroenten. De spekblokjes vormen een welkome aanvulling op de smaak van het eten.

Er is een ruime keuze aan groenten, paddenstoelen, complete maaltijden, vlees- en vleesvervangers. Voor ons volgend jaar dus weer andere smaken 'droogvoer' van Globetrotter.

Stefan Horn
juli 2009

Globetrotter

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info