Wandelmaterialen


Welke wandelschoenen zijn het beste?
Hoe behandel je blaren?
Wat is GPS en hoe gebruik je het?

Allemaal vragen die de wandelaar bezig kunnen houden. Wandelzoekpagina biedt informatie over aanschaf, gebruik en onderhoud van wandelmaterialen.

wandelmaterialen

Aanschaf van Nordic Walking poles

Door het succes van Nordic Walking wordt de markt overspoeld met Nordic Walking poles. Je vindt de poles niet alleen in de sport- en outdoor speciaalzaken maar ook in winkels als Blokker, Aldi, Makro en ANWB. Zijn die verschillen nu zo groot en moet je voor een goede pole meer geld uitgeven?

Als nordic-walking-instructeur geeft Robin van Olphen antwoord op vragen over de aanschaf van Nordic Walking poles.

Lees meer
wandelmaterialen

GPS-apparatuur

Wandelzoekpagina doet in een reeks verhalen verslag van de ervaringen met GPS en GPS-wandelingen. Misschien wordt je ook wel enthousiast en ga je wandelen met een GPS of op zoek naar geocaches.

Lees meer
wandelmaterialen

Stappentellers

Als je een meetlat wilt hebben om je goede voornemen om meer te bewegen aan af te lezen. Als je dol bent op meten en weten. Dan kun je een stappenteller goed gebruiken. Van simpele tellers die enkel het aantal stappen tellen, tot tellers die dat voor je om zetten in kilometers, calorieën of in hartslagen.

Lees meer
wandelmaterialen

Wandelschoenen

Wandelen, of het nu je sport of hobby is, het meest essentiële onderdeel van je uitrusting zijn je wandelschoenen. Ze moeten in ieder geval comfortabel zijn. Daarnaast moeten ze ook nog aan bepaalde eisen voldoen. Voor het wandelen door de duinen gebruik je uiteraard andere schoenen dan voor een beklimming van de Mount Everest

Lees meer
wandelmaterialen

Wandelsokken

Wandelsokken onderscheiden zich in veel opzichten van gewone sokken; het is niet zo maar een sok. Er zijn sokken van € 2,50 tot misschien wel € 30,00 maar wat is nu het verschil tussen wandelsokken en gewone sokken?

Lees meer

Wandelkaarten

Verdwalen in Nederland is eigenlijk niet mogelijk. Maar een goede wandelkaart helpt je bij het terugvinden van de route of het zelf uitzetten van een route. Dus hier een aantal tip voor goede wandelkaarten.

Topografische wandelkaarten

Wandelzoekpagina biedt gedetailleerde topografische wandelkaarten waarop de wandeling staat ingetekend.

Trage paden kaarten

Trage-paden-kaarten is een serie topografische wandelkaarten van Nederland. De wandelkaarten zijn speciaal gemaakt voor wandelaar en bedoeld voor iedereen die van het Nederlandse landschap houdt. De topografische kaarten hebben schaal 1:25.000, zijn gedetaileerd, handzaam, sterk en weerbestendig.

wandelmaterialen

Blaren

De meest voorkomende blessure bij wandelaars zijn blaren. Blaren ontstaan door wrijving van de huid met de sok of met de binnenbekleding van de schoen. Lees hoe je ze kunt voorkomen en behandelen.

Lees meer
wandelmaterialen

Buitensportzaken

Adressen van buitenzaken voor wandelschoenen, rugzakken, kleding, kompassen, GPS-apparatuur, kampeerspullen en nog veel meer.

Lees meer
Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info