Groene Wissel 49: Bunnik

Kromme Rijnpad en Zeister Landgoederen

Groene Wissel Bunnik
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Bunnik

 • Startadres:

  station Bunnik
  Runnenburg 20
  3981 AZ Bunnik

 • Coördinaten:

  52°3’48” N   5°11’43” E

Bij het station Driebergen-Zeist is de voet/fietsbrug over de vernieuwde diepliggende weg pas begin 2020 klaar. Tot die tijd moet er daar even door een park gestruind worden. De routebeschrijving is daarop (tijdelijk) aangepast. Kaarten en gps-track worden pas aangepast als die brug klaar is.

Deze wandeling gaat in Bunnik verder waar de NS-wandeling over het jaagpad langs de Kromme Rijn stopt; u wandelt dus nog een paar kilometer over dat fraaie jaagpad richting Odijk. Daarna kuiert u over landwegen en langs houtwallen door landelijk gebied naar het voorname Driebergen, met daar uiteraard een horecastop. Door een heidetuin, sfeervolle landgoedbossen, de landgoederen Blikkenburg en Wulperhorst en weer over het Kromme Rijnjaagpad loopt u naar het station. De afstand wat te lang: u komt langs station Driebergen-Zeist en kunt daar na 16 km op de trein stappen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Viel tegen

André Lommen, 18-02-2019

Tegenvallende route: veel in de buurt van lawaaiige snelwegen en spoor. Een paar imponerende landgoederen, maar ook veel lelijke jaren-70 bouwsels langs de Kromme Rijn. Zoals iemand eerder al schreef: als het even kan sla dan niet de laatste 7 kilometer over, daar zitten juist de mooiste stukjes (afgezien van het stuk tussen spoor en golfbaan). Prima routebeschrijving overigens.

Bij station Driebergen-Zeist i.v.m. werkzaanheden even door park struinen

Bart van der Schagt, 23-10-2018

Bij het station Driebergen-Zeist is de voet/fietsbrug over de vernieuwde diepliggende weg pas begin 2020 klaar. Tot die tijd moet er daar even door een park gestruind worden. De routebeschrijving is daarop (tijdelijk) aangepast. Kaarten en gps-track worden pas aangepast als die brug klaar is.

Station Driebergen-Zeist wordt vernieuwd

Bart van der Schagt, 10-09-2017

Station Driebergen-Zeist wordt vernieuwd. Binnenkort wordt het station gesloopt, het spoor een paar meter opgeschoven, een tijdelijk perron aangelegd, de oude spoorbaan opgehoogd, een weg daaronderdoor gelegd en een nieuw wat hoger station gebouwd. Door al deze werkzaamheden zullen de komende jaren de looproutes in de stationsomgeving steeds weer anders zijn. Voor de start van de Groene Wissel-wandelingen 6, 252 en 569 is deze aanwijzing behulpzaam: loop vanaf de hoofduitgang van het station of het tijdelijke perron zo dicht mogelijk langs het spoor naar het oosten, daar ziet u een parkbos. Dat is heel kort bij, u ziet het al als u de eerste stappen vanuit het station/tijdelijk perron zet. Aan de rand van dat parkbos gaat een asfaltfietspad daarin, misschien ziet u daar diverse wandelroutemarkeringen. Heeft u dat asfaltfietspad gevonden, dan bent u op de goede weg en kunt u vanaf een van de eerste regels van de routebeschrijvingen de tekst oppakken. Groene Wissel Bunnik, nummer 49, komt ook langs de bouwput. Kunt u het spoor niet oversteken, volg dan de omleidingsborden voor fietsers en voetgangers richting Zeist. Na Pannenkoekenhuis Princenhof kunt u de routebeschrijving weer volgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Wapen van Rijsenburg

Hoofdstraat 83

3971 KE Driebergen-Rijsenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info