Groene Wissel 49: Bunnik

Kromme Rijnpad en Zeister Landgoederen

Groene Wissel Bunnik
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Bunnik

 • Startadres:

  station Bunnik
  Runnenburg 20
  3981 AZ Bunnik

 • Coördinaten:

  52°3’48” N   5°11’43” E

Deze wandeling gaat in Bunnik verder waar de NS-wandeling over het jaagpad langs de Kromme Rijn stopt, u wandelt dus nog een paar kilometer over dat fraaie jaagpad richting Odijk. Daarna kuiert u over landwegen en langs houtwallen door landelijk gebied naar het voorname Driebergen, met daar uiteraard een horecastop. Door een heidetuin, sfeervolle landgoedbossen, de landgoederen Blikkenburg en Wulperhorst en weer over het Kromme Rijnjaagpad loopt u naar het station. Is de afstand u wat te lang: u komt langs station Driebergen-Zeist en kunt daar na 16 kilometer op de trein stappen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Eric Claasen, 23-07-2020

Gewoon een prima afwisselende en leuke wandeling; een echte Groene Wissel. We hebben ons ook prima vermaakt met het wegjagen van fietsers van de wandel(jaag)paden. gelukkig was alles (corona tijd) weer gewoon open. We zijn gestart in het nieuwbouw wijkje in Odijk maar zijn ook netjes op en neer gelopen naar het station in Bunnik (het stukje vanuit de winkelstraat naar het station en terug kan je rustig overslaan): de 23 km klopt dan keurig. De omschrijving is goed te volgen; alleen de situatie (GPS track) bij het station Driebergen is wat veranderd; je steekt via een nieuwe fietsbrug de weg over en moet dan een stukje omlopen (wijst zichzelf en klopt met de tekst).

Corona hindernissen

Silvia, 26-04-2020

Vanochtend naar Bunnik gekoerst om deze GW te wandelen. Ivm het beteugelen van grote groepen ivm corona is vrijwel het hele Jaagpad langs de Kromme Rijn gesloten (smalle paadjes, dus passeren op 1,5m is geen optie). Wij zijn omgelopen via de N229 (Werkhovenseweg) om na een paar kilometer de route bij Beverweert weer op te pikken. Daarna geen last meer gehad. Over de route zelf...aanrader...vinden wij. Afwisselend (met idd wat verkeersgeluid in het begin), over singel tracks langs water, door bos, weidse gebieden, langs majestueuze landhuizen. We hebben genoten van de ruim 26 (inclusief omlopen) kilometers.

Stationsomgeving Driebergen-Zeist

Bart van der Schagt, 26-11-2019

Rondom de vernieuwde stationsomgeving is de routebeschrijving aangepast naar de huidige (en ook definitieve) situatie.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Wapen van Rijsenburg

Hoofdstraat 83

3971 KE Driebergen-Rijsenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info