GPS huren

Enthousiast geworden door de verhalen van anderen wil ik ook wel eens met een GPS-ontvanger wandelen. Kopen is meteen een grote stap. Een GPS-ontvanger kost al gauw 200 euro en je hebt ze nog veel duurder. Dan biedt huren uitkomst.

Hoe werkt het?

Ik vul een reserveringsformulier in op internet, ontvang een bevestiging en stap twee weken later met het formulier bij Bever Zwerfsport binnen.

Na betaling van de borg krijg ik het apparaat mee en sta zonder uitleg weer buiten. De medewerker die er veel vanaf weet heeft juist een vrije dag dus ik moet het met de handleiding doen.

Wat zit er in de doos?

Als ik de doos open doe rollen er naast het apparaat twee reservebatterijen, een A4-tje met uitleg en een Engelstalige handleiding uit. In de Nederlandstalige uitleg lees ik dat de GPS-wandelingen van Staatsbosbeheer al in het apparaat zitten. Dat maakt de eerste wandeling een stuk eenvoudiger. Ik hoef alleen nog het apparaat te begrijpen en kan dan op stap.

De bediening van het apparaat blijkt niet moeilijk maar je moet er wel even rustig voor gaan zitten voordat je begint met lopen. Een verslag van mijn eerste GPS-wandeling lees je in het verhaal Dwalen en schatzoeken.

Waar huur je?

Bever is als GPS-verhuurder het meest bekend doordat ze er mee aan de weg timmeren en doordat ze verspreid over heel Nederland (en zelfs in Antwerpen) vestigingen hebben waar je terecht kunt. Je kunt uiteraard ook een apparaat huren bij een lokale GPS- of buitensportzaak. Hieronder staan adressen waar je een apparaat kunt huren.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info