Knapzakroute Odoornerveen

Knapzakroute Odoornerveen heeft een lengte van 17,5 km. Vanuit Odoornerveen loopt u naar de Staatsbossen die bijna een eeuw geleden op het voormalige Odoornerveld werden aangelegd. U komt door het Schapenpark met zijn weidse vergezichten.U kronkelt langs smalle paadjes door het bos. De route brengt u bij de Zwemkoel. U komt langs het Schoonmeer en natuurlijk beklimt u bovenop de hoogste ‘berg’ in het bos de uitkijktoren Poolshoogte. Na de bossen keert u via de Achterwijk en de Torenwijk terug naar Odoornerveen. Over het oude jaagpad langs het Oranjekanaal legt u de laatste kilometers af van deze bijzonder gevarieerde Knapzakroute. Hondenliefhebbers opgelet: honden zijn niet toegestaan in het Schapenpark.

Lengte route

17,5 km

Begaanbaarheid paden

Redelijk te belopen in alle jaargetijden.

Honden

Niet toegestaan in het Schapenpark (tussen 6 en 8 en tussen 12 en 13 in de route)

Startpunten

Dorpshuis De Miet, Zuidzijde 16/c, 7874 TD Odoornerveen, (0591) 381406
Theehuis Poolshoogte, Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn

Meer over Knapzakroute Odoornerveen

Knapzakroutes

De Knapzakroutes zijn een gezamenlijk product van de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD) en Stichting Het Drentse Landschap.
De routes zijn niet gemarkeerd. Het routeboekje geeft alle gewenste informatie dankzij een groot aantal kaartjes en een zeer gedetailleerde beschrijving.
De routeboekjes hebben zo'n formaat (11,5 x 21 cm) dat ze gemakkelijk in de jaszak gestopt kunnen worden. Bovendien kunnen ze tegen een stootje.

Meer informatie over Knapzakroutes
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info