Deltapad

Deltapad
Sluis-Hoek van Holland
Lengte: 237
Het Deltapad is een internationale wandelroute. Dat realiseert u zich misschien niet als u in de Voornse Duinen loopt. Toch is het Deltapad een belangrijke schakel in het Europese wandelnetwerk. Steeds meer mensen gaan een tijdje te voet op reis. Het Deltapad brengt u op weg naar Frankrijk of Polen.

U kunt ook dichter bij huis blijven. Het Deltapad leent zich goed voor een korte vakantie of gewoon voor een dagje wandelen. De route in vogelvlucht: lopen door oude en nieuwe duinen, over groene dijken op Goeree en natuurlijk over de dammen van het Deltaplan. Nieuwe natuur in `t Zwin en op Neeltje Jans. Het wandelen door oude stadjes als Sluis, Goedereede en Brielle doet de historie van de delta herleven. Een historie van gewonnen en verdronken land, van dijken en dijkdoorbraken, van stormvloeden en wederopbouw. De kustroute Sluis-Hoek van Holland (172 km) biedt de wandelaar het deltagebied in vele facetten. Het traject Hoek van Holland-Bergen op Zoom (115 km) is het eerste deel van de Noordzee-Rivièra, de bekende route naar Nice. Het Nederlandse deel mag er zijn! U wandelt door de Duinen van Voorne en dwars door de Slikken van Flakkee. Voorbij Tholen doemt de Brabantse Wal op.

Het Deltapad is net als alle andere LAW`s gemarkeerd met de vertrouwde wit-rode tekens. De route is in twee richtingen beschreven en op topografische kaarten van 1:25.000 afgebeeld. In deze kleurengids vindt u verder informatie over de omgeving, openbaar vervoer en overnachting.

bron: achterflaptekst van het routeboekje

Meer informatie over Deltapad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info