Friese Kustpad

Stavoren-Lauwersoog
Lengte: 152
Van het Friese Kustpad, het Lange-Afstand-Wandelpad van Stavoren naar Lauwersoog, is in september 2007 een nieuwe gids verschenen. Het is de derde editie van dit karakteristieke wandelpad: vele glooiende, groene dijken, oude terpdorpen en een rijke historie. Het 131 km lange Friese Kustpad is het vierde deel van het Nederlandse Kustpad (LAW 5), dat weer onderdeel uitmaakt van de Europese North Sea Trail (Noordzee Kustpad). Nieuw in de gids is de route tussen Holwerd en Lauwersoog, dat voorheen bij het Zevenwoudenpad (LAW 1-1) hoorde.

Boeiende belevenis
Wandelen op het Friese Kustpad betekent een reis-te-voet door oude landschappen. Het ervaren van de historie maakt het lopen van dit pad tot een boeiende belevenis. De route doet een groot deel van de ‘Elf Steden’ aan. Het Friese Kustpad voert verder langs deftige states (authentieke Friese kastelen), gemoedelijke vissersplaatsjes en buitendijkse natuurgebieden. Voor de wandelaars van dit pad zijn vele dijken en oude jaag- en kerkenpaden opengesteld. De vertrouwde wit-rode markering, in twee richtingen aangebracht, wijst de weg. Wandelen op het Friese Kustpad is genieten van rust. Op veel plaatsen hoor je niets of alleen natuurlijke geluiden. Soms overheerst het gevoel ‘op de rand van Nederland’ te lopen. Het pad is een absolute aanrader voor vogelliefhebbers; in de polders vind je een keur aan weide- en watervogels. Kenmerkend zijn verder de zilte zeebries, het open land en de vele hekken op de dijken.

Vernieuwd kaartwerk
De gids van het Friese Kustpad bevat geheel vernieuwd kaartwerk, met alle topografische namen in het Nederlands én in het Fries. Ten opzichte van de tweede druk loopt de route nu rechtstreeks van Holwerd naar Lauwersoog, langs de Waddenzee en niet meer via Dokkum. Dit gedeelte van de route is overgenomen van het Zevenwoudenpad (LAW 1-1). De wandeling Holwerd – Dokkum (12,5 km) is overigens wel als alternatief opgenomen, evenals het rondje Noord-Friesland, een rondwandeling van 55 km.

Het Friese Kustpad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is vanaf medio september verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel en VVV-kantoren.

104 pag., 28 deelkaartjes,

Prijs: € 12,50

Meer informatie over Friese Kustpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info