Noaberpad

Noaberpad
Grenzeloos wandelen van de Dollard naar de Rijn
Lengte: 432

Bestel deze wandelgids

Lange-afstand-wandelpad Bad Nieuweschans - Kleve (D) 432 km

Het Noaberpad voert de wandelaar van de Dollard naar de Rijn: een wandelroute van 415 km over de grens met Duitsland, door Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. In het graafschap Bentheim tussen Drenthe en Twente, in het Münsterland ten noordoosten van Winterswijk, rond Bocholt en tussen Emmerich en Kleve loopt het pad door Duitsland. Die delen van de route zijn samenwerking met Duitse organisaties ontwikkeld.

Deze LAW, tussen de Rijn en de Dollard, geeft de wandelaar de gelegenheid de grensstreek te leren kennen en kennis te maken met de bewoners, de Noabers, voor wie grenspalen nooit een onneembare barrière waren.

De route van het Noaberpad, zoals deze is beschreven in de vijfde druk, is op veel plaatsen grondig verbeterd ten opzichte van de vorige druk. De markering in het veld geeft de nieuwste route aan.

Dagetappes Om het voor de wandelaar gemakkelijker te maken, is in de gids een indeling in 25 dagetappes uitgewerkt met een gemiddelde lengte van 19 km. De begin- en eindpunten zijn geselecteerd op basis van de beschikbaarheid van openbaar vervoer en meerdere logiesadressen.

Meer informatie over Noaberpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info