Nemo


Nemo organiseert wandelingen en komt op voor het behoud en toegankelijkheid van onverharde paden.

Activiteiten

Verzamelen van onverharde wandelroutes
Nemo heeft honderden wandelroutes en paden ontdekt en geïnventariseerd. Nemo legt zich vooral toe op de paden van het platteland; de boerenwandelroutes. Ook combineert Nemo voetpaden met gedichten en verhalen.

Georganiseerde wandelingen
Elke weekend kleinschalig georganiseerde wandelingen met zelfgemaakte routes, zoveel mogelijk over onverharde paden. Vervoer met eigen busjes, maximaal 100 km. van Amsterdam. Regelmatig zijn er ook wandelweekends en weken in binnen- en buitenland.

Ook organiseert Nemo wandel-arrangementen. Zie hiervoor de agenda

Belangenbehartiging
Via het Steunpunt Voetpaden zet Nemo zet zich in voor de belangen van wandelaars: voor betere voorzieningen en bescherming van kwetsbare wandelgebieden. Plaatselijke initiatieven om knelpunten op te lossen worden ondersteund. Voorop staat het behoud en de toegankelijkheid van voetpaden. Met name voert Nemo aktie voor een beter Wegenwet en meer struinmogelijkheden.

Wandelcentrum Nemoland in Polen
Nemo heeft een wandelcentrum in Polen, waar gasten kunnen logeren en wandelen. In de plaatselijke gemeente coördineert Nemo een project voor duurzame recreatie en regionale ontwikkeling, met als basis het Nemo-huis, aan de voet van het Reuzengebergte. Samen met Poolse organisaties worden wandelmogelijkheden gerealiseerd als onderdeel van de instandhouding van het cultuurlandschap. Er worden ook themareizen en landgoedkampen georganiseerd.

Wandelcafé
Het Wandelcafé is een open podium en ontmoetingsplaats voor wandelaars. Regelmatig wordt een avond georganiseerd in Amsterdam, over thema`s die met wandelen te maken hebben. Vaak wordt het thema gekoppeld aan een wandeling. Twee keer per jaar is er een Pools Café.

Tijdschrift De Vrije Wandelaar
Twee keer per jaar verschijnt De Vrije Wandelaar met veel informatie over wandelen in Nederland en belangenbehartiging. Bij het tijdschrift is het halfjaar-programma gevoegd, met de agenda van alle activiteiten.

Informatie-centrum & Ledenservice
Het Nemokantoor aan het Westerpark is een informatie-centrum, waar iedereen wandelroutes, kaarten, handboeken, beleidsnota`s, tijdschriften en reisgidsen kan inzien. Tegen ledenprijs zijn Nemo-wandelroutes, kompassen en producten uit Polen verkrijgbaar.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info