Nordic Walking poles - de strap

De 'strap' het belangrijkste onderdeel van de nordic walking pole. De strap (of lus) vormt de verbinding tussen je hand en de pole. Bij een goede strap blijft de pole in iedere positie tussen de duim en wijsvinger, ook met geopende handen!

Ook met geopende handen blijft de pole tussen duim en wijsvinger
Ook met geopende handen blijft
de pole tussen duim en wijsvinger


In de achterzwaai is het belangrijk dat de pole tussen duim en wijsvinger blijft terwijl tijdens de stokinzet je kracht op de lus moet kunnen overbrengen .

In achterzwaai blijft pole tussen duim en wijsvinger
in achterzwaai blijft pole
tussen duim en wijsvinger


Bij een verkeerde lus zoals je die op dit moment op de stokken van eerder genoemde winkelketens vindt raak je of de stok tijdens de nordic walking beweging kwijt of je kunt geen kracht in de lus zetten. In alle gevallen is het onmogelijk om de volledige bewegingsuitslag te maken en dus de techniek niet goed uit te voeren.

Door verkeerde lus valt de pole tijdens de achterzwaai uit de hand  Door verkeerde lus valt de pole tijdens de achterzwaai uit de hand  Door verkeerde lus valt de pole tijdens de achterzwaai uit de hand
Door verkeerde lus valt de pole tijdens de achterzwaai uit de hand

De goede straps vind je op dit moment alleen op de stokken van gerenommeerde merken als o.a. Leki, One Way en Swix.Bovendien maken de merken Leki en One Way gebruik van een zeer handig systeem waarbij je de strap los kunt 'klikken' van het handvat zonder dat je jouw handen uit de lus hoeft te halen. Uit ervaring kan ik vertellen dat dit zeer handig is. Zo kun je snel een foto maken, een flesje water pakken of je neus snuiten!

Steeds meer merken komen met een losklik-systeem zoals Leki  Steeds meer merken komen met een losklik-systeem zoals Leki
Steeds meer merken komen met een losklik-systeem zoals Leki

Lees verder ...

Robin van Olphen

Robin van Olphen

LET OP: Het auteursrecht van deze tekst berust geheel en alleen bij Robin van Olphen. De inhoud of een gedeelte van de inhoud mag alleen gepubliceerd worden met schriftelijk toestemming van de auteur en onder vermelding van de auteur.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info