Lopen doe je zelf - boekrecensie

Lopen doe je zelf - boekrecensie

Wandelen is populair, coaches zijn populair, dus het is niet vreemd dat er ook steeds meer wandelende coaches zijn. Het zijn geen sportcoaches maar ze begeleiden je al wandelend om meer uit je leven en uit je werk te halen. Met het boek Lopen doe je zelf kun je zelf op stap in de wereld van de loopbaanontwikkeling.

De auteurs zijn coach en loopbaanadviseur en geven vanuit dit perspectief een praktische handleiding met achtergrond en opdrachten. Ze beginnen met je drijfveren, komen via verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen pad tot het maken van jouw eigen keuzes en hoe je jouw keuzes kunt uitvoeren. Daarmee is in het kort de route geschetst.

Elk hoofdstuk begint met wat achtergrond uit psychologie, beschrijft praktische toepassingen voor jouw situatie en eindigt met vragen en suggesties. Bij de suggesties zit altijd een wandelopdracht. Ze laten je in het begin bijvoorbeeld een wandeling maken in een gebied dat je niet kent en vragen je hoe je dan jouw route bepaalt en wat dit zegt over hoe je in het leven staat. Dit maakt het boek beweeglijk.

Het boek is afwisselend en leuk geschreven. Maar zoals de titel al zegt moet je de weg zelf lopen. Als je genoeg zelfdiscipline hebt om het boek door te nemen en de suggesties te volgen dan kun je vast wat aan het boek hebben. Bij gebrek aan een baas die de coach betaalt is het zeker een betaalbaar alternatief.

Stefan Horn, maart 2006

Lopen doe je zelf
Vanuit persoonlijke kracht je levensloopbaan sturen
Ineke van den Berg en Arianne van Galen
ISBN 9058711463

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info