Hanzestedenpad

Hanzestedenpad
Van Kampen naar Doesburg via de IJssel
Lengte: 122

Bestel deze wandelgids

Het Hanzestedenpad, het streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt, heeft een nieuwe gids gekregen. In deze volledig herziene gids zijn naast de hoofdroute van Doesburg naar Kampen 10 nieuwe dagwandelingen opgenomen. De totale lengte van de gids is daarmee verdubbeld en komt op 320 km. Karakteristiek aan het pad is de afwisseling tussen de rijke cultuurhistorie van de steden en de prachtige natuurgebieden.

In 2014 is het Hanzestedenpad vernieuwd. Naast de hoofdroute van Doesburg naar Kampen zijn tien dagwandelingen met een lengte tussen de 10 en 30 km in de nieuwe wandelgids opgenomen. Drie dagwandelingen zijn aan elkaar te koppelen tot één tocht. Groot pluspunt voor de vernieuwde route is de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zo loopt het streekpad langs elf NS-stations en zijn er goede busverbindingen.

Betoverend mooie IJsselvallei
Het Hanzestedenpad (streekpad nr. 11) voert door de betoverend mooie IJsselvallei. Onderweg volgt het pad de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loopt de wandelaar op het ene moment over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, op het andere ogenblik struint hij door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Af en toe voert de route iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. Onmiskenbaar is het machtige voorkomen van de Hanzesteden die tijdens deze tocht worden gepasseerd. De historische rijkdom van deze oude handelscentra zorgt voor een flinke dosis avontuur, cultuur en gezelligheid. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.

10 dagtochten De herdruk van de gids is aanleiding geweest om de route te verbeteren, maar vooral ook om deze uit te breiden. Naast de hoofdroute zijn 10 dagwandelingen aan het pad toegevoegd met een lengte tussen de 10 en 30 km. De wandelaar kan hierdoor kennismaken met het ‘achterland’ van de IJssel. Drie dagwandelingen zijn aan elkaar te knopen tot één tocht. Om de omgeving van de Hanzesteden te voet te ontdekken is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van wandelmogelijkheden die nog niet in het LAW-netwerk zijn opgenomen. De dagwandelingen zijn in één richting beschreven en gemarkeerd met een geel teken. Groot pluspunt voor de gehele route is de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zo telt de gids maar liefst elf NS-stations en goede busverbindingen.

Het Hanzestedenpad is een uitgave van het Wandelplatform-LAW.
120 pagina's
36 deelkaartjes

Meer informatie over Hanzestedenpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info