Krijtlandpad, Zuid-Limburg

Krijtlandpad
afstand: 86 km

Zuid-LimburgBestel in de webwinkel

Al meer dan 100 jaar staat het Zuid-Limburgse Mergelland bekend als een wandelparadijs. Rond 1900 reisden welgestelde Hollanders naar dit uniek stukje Nederland, met zijn haast buitenlandse sfeer. Toen al heeft men een net van wandelpaden opengesteld, vaak dwars door weilanden en korenvelden. Met recht kan worden gesproken van een wandeltraditie. Nergens in Nederland heeft men zoveel exclusieve paden kunnen behouden. Het Krijtlandpad maakt hier volop gebruik van. De variatie is groot: grindpaden op het glooiende plateau, steile bospaden, holle wegen, voetsporen door veld of weide. Lopen van het ene draaihekje naar het volgende. Op het plateau zijn de vergezichten imposant, in de intieme beekdalen van Geul en Gulp zijn het de vele natuurlijk details die het beeld bepalen. En uiteraard komt de route langs prachtige vakwerkhuizen, mergelgroeven, kastelen en Mariabeeldjes. Wandelen op het Krijtlandpad is een lust voor het oog voor de liefhebber van traditie. Kenmerkend voor de 90 km lange route zijn de voor Nederlandse begrippen flinke hoogteverschillen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw tocht!

Het Krijtlandpad is net als alle LAWÂ’s in twee richtingen beschreven en op topografische kleurenkaarten van 1 : 25.000 afgebeeld. Daarnaast is de route in het veld gemarkeerd met geel-rode tekens. In deze gids vindt u naast de kaarten en de beschrijving veel informatie over de streek, het openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden.

Uit: Krijtlandpad, derde editie, 2001

Lees meer over KrijtlandpadReacties
Ingrid Hermans
21-01-2006
Het eerste deel Slenaken-Valkenburg hebben we in mei 2003 gelopen. Prachtig landschap, maar redelijk druk. Eind februari 2005 zijn we met rugzak via Valkenburg, Maastricht en Sint Geertruid van hotel naar hotel getrokken, tot aan Slenaken. Het vroor en meestal stond de zon aan een strakblauwe hemel. De eerste twee dagen hebben we een aantal korte maar heftige sneeuwbuien gehad. De derde dag stonden we soms tot aan onze knieen in de sneeuw. De kinderen vonden het fantastisch. De met sneeuw bedekte dorpen leken op prachtige kerstkaarten. In Sint Geertruid werd 't Vlinderhöfke speciaal voor ons geopend, omdat er in de omgeving geen andere overnachtingsmogelijkheid was voor winterwandelaars. Wandelen in dit jaargetijde betekent wandelen in volledige rust, heerlijk!

Piet
19-11-2005
Een prachtige route door een schitterend landsschap Route gelopen van Amby via vaals, epen naar maastricht. Van Eijsden naar Maastricht is dan druk en stedelijk na het stille landschappelijke zuid-limburg

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info