Twentepad

Twentepad
Te voet door noordoost-Twente
Lengte: 87
Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een voettocht. Het landijs boetseerde er golvende heuvels, de mens bracht er met moeilijk handwerk telkens kleine stukjes woeste grond in cultuur. Zo ontstond een fijn gemodelleerd landschap met een rijke flora en fauna.

Het Twentepad toont alle facetten van deze noordoosthoek. Landgoederen en buitenplaatsen als Singraven en Hakenbergen. Natuurgebieden als het Springendal en de steile oevers van de slingerende Dinkel. Tekenen van oude culturen: de Manderse grafheuvels, de Huneborg. Tekenen van vroegere bedrijvigheid: de watermolens van Bels en Frans, het verstilde Almelo-Nordhornkanaal. En - lest best - het oude boerenland: de hoge es van Tubbergen, de statige hoeven en erven.

Het Twentepad is het tweede Nationale Streekpad. De geel-rood gemarkeerde rondwandeling heeft een lengte van 87 kilometer. De route is eenvoudig te lopen: geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars. IN deze wandelgids wordt de route in twee richtingen beschreven en op topografische kaarten in kleurendruk afgebeeld. De gids bevat tevens informatie over de streek, het openbaar vervoer en overnachtingsadressen.

bron: achterflaptekst van de vierde druk (2005)

Meer informatie over Twentepad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info